attblifrisk.blogg.se

I hela mitt liv har jag kämpat mot maten, ätstörningarna har varit en del av mitt liv långt innan jag förstod det själv. Nu tänker jag vinna över den delen av mig själv och för första gången i mitt liv ska jag se mig själv i spegeln och bara älska. Men kan man bli frisk från en ätstörning?

Skrämmande...

Kategori: Tankar

Befinner mig just nu på en specialistklinik, ska opereras om en timme. Jag har alltså fastat i 15 timmar.

Och känslan av hur platt magen är och hur det suger av hunger känns helt sjukt bra. Och jag FÅR inte äta. Så ingen kan ens gnälla på mig.

Skrämmande...

Kommentarer

  • Anna säger:

    Ja, den där känslan av välbefinnande som en platt mage inger, den kommer jag fortfarande ihåg. Under många år var det första jag gjorde när jag stigit upp att ställa mig i profil framför spegeln. Platt mage = bra dag, icke platt mage = skitdag.
    Det är så skönt att slippa det. Och det är så skönt att gå och träna för att det är roligt och för att kroppen ska förbli stark och hälsosam, inte för att jag ska bli smal. Och det är så skönt att kunna ha bröd hemma utan att risken finns att jag äter upp alltihop inom loppet av en timme.
    Ja, jag skulle kunna räkna upp en massa andra saker som är skönt med att ha blivit frisk, vilket jag blev för ungefär två år sedan. Du har en lång resa framför dig och det är verkligen inte lätt att bryta ett helt livs tankemönster kring mat. Men, som sagt, det går. Kämpa på!
    Och lycka till med operationen.

    2013-03-20 | 15:57:44

Kommentera inlägget här: